Saturday, October 11, 2008

beza raya di syria dan malaysia..

Tak banyak perbezaan raya disyria dan diMalaysia...

gambar suasana raya diSyria thn lepas..

(beraya dipejabat kedutaan)...






susana beraya dirumah kawan2 diMalaysia....

apa pun beraya dimana serupa ja... janji kita bergembira selalu...

p/s berhati2 dijalan raya apabila memandu.. hehehe

41 comments:

naz ilyn said...

salam..
pagi syawal takbir bergema
hati sayu campur gembira
di mana-mana raya tetap sama
bermaafan paling utama

Tirana said...

Salam..

Betul. Raya di mana-mana pun sama..bergantung pada diri kita sendiri..samada nak beraya dengan kegembiraan atau kesedihan kerana berjauhan dari keluarga.

Terimakasih kerana sudi melayari blog saya. Selalu-selalulah berkunjung ke sana. InsyaAllah saya akan link kan blog ini cuma saya ada problem sikit bila nak buka blog ni. Salah satu widget yang saudara install dalam blog ini telah membuatkan browser (firefox) yang saya gunakan quit unexpextedlyi. Kemudian saya tukar guna browser lain ( safari), alhamdulillah boleh buka tapi agak lambat. Saya tak tahu widget yang mana satu.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

salam farid
*taktau mana satu farid sebenarnya dlm gambo tuh
ahaksss

e-leeyana said...

salam...
wahhh srnk x braye d syiria??? 1 pngalaman berharga tu...x t'nilai kn...harap dpt bawa pulang sesuatu nnt...keep smiling

noharanutdya said...

selamat hari raya...

raya tahun ni macam mane??

utopia said...

mcm mane raya tahun nie
saya tahu rasa disini tentu lebih best kan

zwitterion said...

bersama keluarga serta sanak saudara pasti lebih meriah rasanya..

echah_syed said...

terlerai dendam nak raye ngn famili kan.. :)

Redbloodsnow said...

hehehe...ade satuuuu jek yg x serupe between braya kat sn n kat mesia..

which is...kat mesia ade familyyyyy

hehe :P

putera_asQalan said...

bila la ana nak raye di perantaun..[+_+]

~ mizzAmy ~ said...

~ salam...

rasanya leh teka tuan blog tuh yg mana. ~

faridmw said...

(naz ilyn)

mabrukkkkkkkk... setuju sangat...

(tirana)

ooo.. biasa la.. tak tau la wibget yang mna....

(hana ni mo nai2)

cuba tgk orang yang senyum dalam semua gambar tu adalah farid la.... hhehehehehe

(e-leeyana)

seronok jga.. tp rasa disana tanpa keluarga la.. tpi thn ni beraya ditanah air pulak...

faridmw said...

(noharanutdya)

thn ni agak muram sbb beraya selepas pemergian abah...

(utopia)

ada keseronokkan dan ada kegembiraan... tpi tak dinafikan mmg seronk beraya dgn keluarga...

(zwitterion)

yup.. betul tu.. raya ngan kluarga la pling seronk..

faridmw said...

(echah_syed)

hehheheheheheh....

(redbloodsnow)

yup... dky msia dgn family la.. itu la keseronokkannya..heheheeh

(putera asqalan)

insyaallah akan sampai masanya....

(mizzamy)

hehehehehhe.. bagus2 klu dpt teka....;)

MiSZuE said...

salam farid..skng plak beraya kt mane eks

ajakrebyz said...

oo at last ada gak gmbar raya di syria.. ;)

faridmw said...

(miszeu)

skrang beraya dkt penang.. hehehehe

(ajakrebyz)

hehehehehehe.... tengokla..

WanHidayat said...

Salam Farid....Selamat hari Raya....beshhhh tahun ni dapat balik Teganu...walupun seketika tapi tetap terubat rindu....(*nak kasi jeles nih)...heheheheh...

Selamat juga meneruskan pengajian anda di sna....

faridmw said...

(wanhidayat)

mmg jeles.. hehehehehe... tentu beshhh sbb blik nak dkt raya.. baru rasa nak blk raya... klu balik awal rasa macam blik cuti bukan blik raya.. hehehe

* ayu * said...

salam..
betul tu.. x kira d mana pun.. yg penting kesederhanaan & 'kemenangan' yg d sambut tu..

silaturrahim paling utama..

wallahhualam...

~mardihah~ said...

WAH2,,BERAYA SAKAN...selamat hari raya lagi....jgn lupa pada yang memerlukan jua...

dihah tahu mana satu farid..hehehe

faridmw said...

(ayu)

mabrukkk... kesederhanaan dan kemenangan tu paling penting... lakukan sesuatu ikhlas kerana allah...

(mardihah)

selamat hari raya..
bukan susah nak tau frd yang mna.. tgk yang senyum tu frd la.. hehehehe

Mak Su said...

sama gaks di bumi mana pun, ek

cHeRyNa PiReS said...

mmg best kalo dpt experience beraye kat tpt len selen malaysia...tp hujan batu di negeri sendiri..lebih baik negeri sendiri:D

Purpleheart said...

Terpulang pada individu tu sendiri, yang pasti raya tetap raya bila tiba 1 syawal.. hihihi...

Ibnurashidi said...

Bergantung kepada empunya badan mencorakkan hari rayanya..

Dok di Malaysia pun kalau hari raya berkurung dalam rumah mcm sama jekan..:)

Izariza said...

Langit manapun yang dijunjung, bumi manapun yang dipijak .. erti eid mubarak tetap sama jika dihayati dengan jiwa damai ... :)

haslina said...

mmg beraya di mana2 tetap sama..tp part beraya dgn family..itu lah yg lain...whuaaaw
kecian pada yg tak dapat beraya dgn family ek...

BurungBelatuk said...

salam...raya dimana2 pun sama ja.niat kita yang penting...janji selamat semuanya,amin...

tintaHati said...

Kamu yg pakai baju melayu peach n t-shirt belang2 tu kan? :)

Bunga Rampai said...

Salam,

Pastinya lebih seronok raya di kampung bersama keluarga dan kawan-kawan :)

kawaii_desu said...

salam..

meriah jugak raya di sana kan??

Zalisa Maz @ ZN Isa said...

Belum habis raya lagi ke? Bila nak tulis cerita baru ;)

ku tak sempurna said...

betul ke takde beza beraya di syria dan m'sia..

tentu ada kan.. klu beraya di luar ngr, hati ni tentu teringat pd bapa dan bonda :D

faridmw said...

(maksu)

tul tu.. dkt mana pon sama...

(cheryna pires)

yup... hujan batu dinegeri sendiri lagi baik...

(purpleheart)

tarikh tu memang dinantikan bg
setiap manusia yang telah berpuasa...

faridmw said...

(ibnurashidi)

bergantung pada individu itu la... klu dkt msia ada juga letih layan tetamu... klu dkt syria letih tido.. hheheheh

(izariza)

tul tu.. klu hati tenag insyallah eid akan disambut dgn penuh kesyukuran...

(haslina)

kesian dkt yang tak balik beraya.. tapi beraya ngan keluarga mmg seronok...

faridmw said...

(burungbelatuk)

alhamdulillah semua selamat.. moga kita semua selamat dan diberkati..

(tintahati)

hehehehehe....;)

(bunga rampai)

tul tu... kira leh tersenyum gembira la.. hahaha

faridmw said...

(kawaii desu)

alhamdulillah meriah juga...dkt sana mcm mna...

(zalisa mas @ mz isa)

orang kata raya sebulan hehehe. tp saya rasa sat ja..

(ku tak sempurna)

itu smestinya.. itu klu kat luar negara.. tpi klu kat msia teringt kawan2 lak dkt sana.. heheheh susah tul...

tintaHati said...

betul la tu ekh? ;P

faridmw said...

(tintahati)

tepat sekali....

~mardihah~ said...

hehehee.singgah sat..tumpang lalu...