Saturday, April 26, 2008


hari terakhir ku mendengar bacaan hadis... sebab juga rasanya nak meniggalkan kelas tu.. tpi nak buat mcm mna dah kelas tu dah abih.. mula2 la rasa boring tpi bila dah nak abih rasa seronok lak nak tingaggalkn,,...

shaikh sedang membaca hadis

ramai juga yang datang pada ari terakhir ni sehinggakan takda tempat nak duduk dalam masjid tu.. terpaksa berimpit... dah la arab ni ada macam2 bau.. mmg allah menduga bg sesiapa yang menuntut ilmunya.. adakah kita tahan dgn dugaannya atau tidak...



khusyuk mendengar


selapas habis kelas tu.. kami minta bergambar dgn shaikh... bukan senang nak dapat tangkap gambar ngan shaikh selama ni... kali pertama la kiranya... selapas bergambar ngan shaikh.. ngan kawan2 pon bergambar ja.. sebelum berpisah la katakan...



bergambar dgn shaikh naim ....

bergambar dgn kenalan2 arab dari luar dimasq....

kawan2 senegara yang mengikuti pengajian itu...

tuntutlah ilmu selagi ada keupayaan... sebelum menyesal di belakang hari... jgn sia2kan masa terluang... penuhilah dgn benda yang berfaedah...

12 comments:

zal said...

salam...

am thinking of taking 3 months intensive arabic class at Damascus. Boleh bantu dapatkan info tak? Bila semester dibuka?

kalau ada info blh tolong email to zals.blogspot@gmail.com

thanks!

TedungS said...

alhamdulilah.. bagus jihad kau ni. sejuk perut mak mengandung

Mak Su said...

:)

~qudwah_mardihah~ said...

salam....

alhamdulilah...............

suke tengok pengalaman macam ni..banyak pengalaman luas pengetahuan..

amen

marDIHAH

puterikurekure said...

dah abis study kat sana ke?
dah balek sini?

:)

zwitterion said...

:)..muka berseri2 time bergambar

kieron said...

salam...
lamenye sy x comment kt blog awak kn...mesti awak ingt,sy dh hilang kn...biasala,kalo dh start blaja xsemptlh sy nk tinjau blog sgt,bile cuti jd aktif blk kt blog..hehe..=)
ukhwah fisabilillah...

arsaili said...

salam..waaa happy je bergambar ngan cikgu ye

ramzy abd aziz said...

Ya ALLAH, Ya ALLAH, Ya ALLAH...
nta di kalangan orang yang beruntung, akhi...
Bila pula ana nak sampai&bertalaqi di sana....-doakan ye-
Jangan pula tidak sampaikan ilmu2 berharga bila balik malaysia.
www.zamry.com

shahril aley said...

teringat kisah ketika belajar dahulu
alangkah bagus nye dapat diputarkan masa itu

紅燒魚takesi said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室